Nederland
 
Europees testcentrum(ETC)

Giti heeft een belangrijke investering gedaan in een Europees testcentrum: MIRA Ltd. Proving ground, gelegen in Nuneaton, Warwickshire, net buiten Birmingham, UK. (Voorheen heette MIRA Motor Industry Research Association)

Het ETC levert een aanzienlijke bijdrage aan de ontwikkeling en het prestatievermogen van GITI’s onderzoek- en ontwikkelingscentrum voor banden. Het ETC is gespecialiseerd in de ontwikkeling van banden volgens zowel Europese als wereldwijde richtlijnen en voor zowel de vervangingsmarkt als voor OE.

De medewerkers van het ETC zijn gespecialiseerd in bandentesten- en ontwikkeling.

De belangrijkste verantwoordelijkheden van het ETC zijn:
- Eindoordeel geven over de banden die geselecteerd zijn om te testen bij het ETC
- Evaluatie in het ETC en tevens op andere wereldwijde locaties
- Het afstemmen van de technische aspecten van de band met de wensen van de autofabrikanten.
- Advies geven aan R&D centra in China & Indonesië over de ontwerpen van banden
- Ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe testfaciliteiten en methoden.
- De medewerkers trainen op het gebied van R&D en evaluatie van bandontwerp, ontwikkeling en testen.

Het ETC biedt het grootste assortiment in testfaciliteiten en laboratoria aan voor de ontwikkeling van banden voor alle typen voertuigen. Hierin hebben zij een unieke positie. Tevens bevinden er zich diverse outdoor testbanen rondom het centrum.

De belangrijkste activiteiten voor recente ontwikkelingen zijn testen op:
- Grip en stabiliteit
- Hoge snelheid
- Grip op nat wegdek
- Stabiliteit tijdens remmen en draaien
- Geluidsmeting volgens de richtlijn EC2001/43 voor het externe geluid.

Bij het ETC bevinden zich diverse banen voor het testen van off-road- en rallybanden.

Het centrum bevindt zich in een gecontroleerde omgeving met unieke capaciteiten om voertuigvibratie en geluid te testen. Deze testen worden uitgevoerd door middel van een faciliteit met een geluidsarme chassis krachtmeter voor voertuigen. Hier kan onderzoek verricht worden op losse banden of complete voertuigen
Giti zal blijven groeien in de ontwikkeling van producten naar de behoefte van een specifieke markt. Europa had al de meeste strenge wetgeving voor banden en in 2012 zijn deze verder aangescherpt. De eindgebruikers in Europa stellen de hoogste eisen aan de prestatie van de band.

Giti is vastberaden te blijven groeien in de Europese vervangings- en OE markt. Zij zullen blijven investeren in het ontwikkelen en testen van banden en daarbij kwalitatief uitstekende banden aan bieden voor een aantrekkelijke prijs.© 2019 GT RADIAL                            GT Radial Worldwide